Įdomu, ar sunku yra išmokti buriuoti? Taip pat įdomu, ar įmanoma tai būtų padaryti per porą savaičių, nebrangiai ir įgyjant pakankamai patirties, kad pavyktų kaip įgula įsidarbinti jachtoje, plaukiančioje per Atlanto vandenyną? Nusprendėme tai išsiaiškinti.

Esam Tomas ir Rimvydas, draugai nuo mokyklos laikų. Šiais metais bandysime pakeliauti truputį kitaip. Kelionės tikslas - kitas Atlanto vandenyno krantas. Konkretesnį tikslą žinosime tiktai tada, kai jau švartuosimės nuo Europos. Transporto priemonė - burinis laivas. Idėja sąlyginai paprasta, nors, įtariame, ir ganėtinai naivi: vaikščioti nuo laivo prie laivo, kol kas nors mus priims ant denio kaip įgulą. Kur vaikščiosim, dar tiksliai nežinome, žinome tik, kad vaikščiosim uoste. Papildomų keblumų sukelia dar ir tai, kad absoliučiai nieko nenusimanome apie buriavimą.

Taigi, mūsų planas yra toks: dvi savaites intensyviai mokysimės buriuoti. Vieną Gibraltare, kitą Egėjo jūroje. Radome dvi mokyklas, kurios sutiko mus barteriu mokyti buriavimo mainais už mūsų paslaugas kaip IT ir video specialistų. Kas laukia toliau - neįsivaizduojame, bet kviečiame išsiaiškinti kartu :)

Apie mūsų nuotykius, sėkmes, nesėkmes ir progresą skaityti galite mūsų bloge, "Kapitono vaiko granatai" ir tinklalapyje www.perpasauli.lt. Su mumis susisiekti galite rašydami į labas@kapitonovaikogranatai.lt.

Iki susitikimo!